Wat leuk dat je er bent!

Ik ben Isabelle, levensgenieter, fitnessfanaat en voedingscoach. Ik woon met mijn man en zoontje in het Gelderse Ede. Oorspronkelijk kom ik uit de omgeving Amersfoort. Jaren geleden ben ik gestart met mijn reis naar een gezonder, slanker lichaam. Dit ging met vallen en opstaan. Maar ik weet als geen ander wat een geweldig gevoel het geeft om uiteindelijk te leren hoe je de ideale balans creëert om én een gezond, slank lijf te houden, én te genieten van het leven. Zonder jezelf dingen te verbieden. 

Een betere versie van jezelf heeft grote impact op je zelfbeeld en daarmee op je geluk binnen bijvoorbeeld je gezin, je relatie, je carrière. Dus als je mij vraagt of dit het waard is? Hell yes!

Als je niet goed zorgt voor jezelf, hoe kun je dan alles uit het leven halen? Waar sta jij over 10 jaar als je zo doorgaat met je huidige gewoonten? Jouw dagelijkse keuzes, gaan die jou brengen waar je dan zou willen staan? Als je écht eerlijk bent naar jezelf toe – hoe pijnlijk ook – weet je dan diep van binnen dat, als je zo doorgaat, je alleen maar nóg slechter in je vel gaat zitten? Je zelfbeeld nog slechter wordt?

Gun jezelf toch dat geluk, die rust en die zelfverzekerdheid. Ga deze commitment aan met jezelf. De enige persoon die deze verandering in de weg staat, dat ben je zelf. 

 

Mijn ‘fit journey’

Jaren geleden werkte ik fulltime in Amsterdam en deed ik een deeltijd-studie, waarbij ik na werktijd nog naar college moest. Het waren lange dagen en ik werd steeds gemakzuchtiger qua voedingspatroon en sporten, daar had ik al helemaal geen tijd voor! Vroeger kon ik echt alles eten zonder maar een grammetje aan te komen, zo leek het. Maar nu zag ik al gauw dat de kilootjes langzaam maar zeker opstapelden. Lange dagen, stress en vermoeidheid – ik maakte steeds meer ongezonde keuzes. Even gauw iets eten onderweg, bij thuiskomst lekker bestellen op thuisbezorgd, in het weekend gezellig lunchen in de stad met een wijntje erbij, bijna wekelijks uiteten. Het was altijd gezellig, maar ik voelde mij slecht, vermoeid, gestresst en nu ook nog eens dik. Mijn conditie was slecht, ik was doodop en mijn broeken gingen steeds strakker zitten. Ook niet fijn voor mijn zelfbeeld.

Toen besloot ik het roer om te gooien. Ik ben gestart met fitness bij een kleine sportschool waar Personal Group Training werd gegeven. In overleg met mijn coach besloot ik er helemaal voor te gaan. Ik ging de uitdaging aan om naast de groepslessen ook Personal Training te krijgen en volgde een voedingsschema om te werken naar een atletisch en afgetraind lichaam. Het doel was een bikinifitness wedstrijd. Hierover heb ik uitgebreid geschreven in mijn blog

Ik heb hier veel van geleerd. Enerzijds dat je veel kunt bereiken met je lijf en dat het echt geweldig is om te zien hoe je je lichaam kunt transformeren. Hoe je ziet wat voor een effect voeding heeft op je lichaam en op je energieniveau. Hoe belangrijk het is om te bewegen, meer kracht op te bouwen en een betere conditie. Maar de andere kant was dat ik erachter kwam dat, zelfs toen ik mijn doel had behaald en een zeer laag vetpercentage had, dat ik nog steeds niet tevreden was. Ik ontdekte dat mijn zelfbeeld niet gefixt zou worden door een afgetraind lijf. Ja, ik was trots, maar ik was nog steeds bezig met vergelijken met anderen. Het was nooit goed genoeg. En dan kom je erachter dat er veel meer achter zit dan de motivatie om een strak lijf te krijgen. Dit heb ik nu naderhand ingezien. Destijds besefte ik niet dat mijn gedachtes ongezond waren.

In die tijd dat ik zoveel trainde ben ik een poos heel ziek geweest (ik heb een chronische darmziekte, colitis ulcerosa). In mijn herstelperiode ben ik weer steeds meer gaan eten, omdat ik mezelf zoveel restricties had opgelegd. Ik werd weer een stukje zwaarder en wilde zo intens genieten van alles wat ik weer ‘mocht’ eten. Tot ik weer merkte dat de kilo’s er weer aan vlogen. Het was een lang proces totdat er bij mij een moment van besef kwam. Ik maakte de keuze om met alles wat ik heb geleerd over gezonde voeding en fitness weer op te pakken in mijn leven, zonder dat ik mezelf alles zou verbieden. Met als stelregel dat ik zo’n 80% van de tijd goede keuzes zou maken en 20% van de tijd van mezelf iets mag nuttigen waar ik echt zin in heb. Ik ben gaan leren genieten van gezond eten en voelde me niet meer schuldig als ik junkfood at. Door de combinatie met trainen had ik én een strakke buik en mooi gevormd lijf gecreëerd én genoot ik intens van het leven, inclusief hier en daar een wijntje en guilty pleasures. 

Klaar voor je nieuwe levensstijl?Let's get started!